» Silverhoofs utveckling: Dag 1+2

Tänkte berätta om Silverhoofs utveckling.
 
Igår: Igår var en stor dag för Silver (hennes smeknamn). Hon flyttades från FP till mitt stall. Det var ett jättejobb med att lasta henne, vi höll på i en halvtimme när hon då gav med sig. Jag ställde henne bredvid Wittra för hon är lugn och vänlig. Jag ville att Silver skulle få en så bra start som möjligt. Jag lät henne bara stå och bekanta sig med det nya området och de nya hästarna.
 
Idag: Idag tog jag hand om henne (dvs gav henne mat, vatten, ryktade och kratsade hovarna). I början var hon jättestressad, men efter att jag hade tagit hand om Wittra så lugnade hon sig faktiskt. Problemet kom när jag skulle kratsa hovarna på Silver. Hon började sparka med  hoven, men jag stod tålmodigt kvar tills hon hade lugnat sig. Till min stora förskräckelse hade hon massor utan sår på strålen. De hade inte läkt ordenligt och det var massa ärr kvar. Då förstod jag varför hon tyckte att det var så jobbigt att kratsa hovarna.
Jag pratade med vetarinaren i SGB och hon sa att jag skulle låta Silver vila till åtminstone onsdag innan jag kan börja rida Silver. Så jag ska vänta till torsdag innan jag börjar rida. Då kommer hon nog känna mig så pass bra att hon litar på mig (hoppas jag).
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo